Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

„Media i reform centar” objavljuje poziv za dostavljanje predloga projekata – „Mediji i demokratija”

Lana Stanisavljević 20.6.2022. Komentari

„Media i reform centar” objavljuje poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru „Programa malih medijskih grantova”, koji podržava Američka ambasada u Beogradu. Cilj programa je podrška medijskim projektima za osnaživanje medija i demokratije u Srbiji. Info-sesija će biti organizovana 4. jula putem Zoom platforme.

Foto: unsplash.com

U okviru ovog projekta, poželjne su aplikacije na temu: sloboda medija i značaj slobodnih medija u demokratskom društvu, podrška digitalnim platformama i onlajn-medijima, slobodan protok tačnih informacija i podsticanje javne rasprave i promovisanje različitih pogleda. Pravo učešća imaju: mediji, novinarska udruženja i asocijacije, organizacije civilnog društva (udruženja građana) i tink-tenkovi (ekspertske organizacije), kao i obrazovne ustanove. Kako bi prijava ušla u razmatranje, svaka lokalna organizacija/medij mora biti registrovana na teritoriji Republike Srbije u Agenciji za privredne registre. Neće se razmatrati projekti koji uključuju stranačke političke aktivnosti, dobrotvorne aktivnosti ili distribuciju humanitarne pomoći, koji predstavljaju kampanju prikupljanja sredstava ili su komercijalne prirode. Predviđeni datum početka je najranije 1. septembra, a projekat će trajati devet meseci. Poželjno geografsko područje je južna i istočna Srbija, grad Niš. Predviđeni iznos granta je od 2.000 do 10.000 američkih dolara.

Za aplikaciju za finansiranje projekta potrebno je dostaviti popunjeni Aplikacioni formular i formular Predloga budžeta najkasnije do 15. jula u 23.59 na adresu . Na istom mejlu se mogu poslati pitanja najkasnije do 10. jula. Prijave mogu biti podnete na srpskom ili engleskom jeziku. Registracije su moguće putem linka

društvo,Media i reform centar,mediji i demokratija,projekat,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.