Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Sastanak nastavnika medijske pismenosti u „Media I reform” centru

Magdalena Kostić 25.1.2022. Komentari

U okviru programa  „Saznaj I razaznaj” „Media I reform” centar organizuje sastanаk nastavnika koji se bave medijskom pismenošću 28. januara sa početkom od 15 časova. Učestvovanje je moguće i preko Zoom platforme.

Foto: istockphoto.com

Sastanak  je prevashodno namenjen nastavnicima izbornog programa Jezik, mediji i kultura, izbornog predmeta Građansko vaspitanje, kao i nastavnicima svih predmeta koji su zainteresovani za osnove medijskog obrazovanja i implementiranje elemenata medijske pismenosti i kritičkog mišljenja na svojim časovima. Predviđeno je da se kroz razmenu iskustava u prenošenju znanja iz oblasti medijske pismenosti i izazovima koji se javljaju prilikom realizacije nastave, osmisli zajednički način kako da se što bolje učenicima približе veštine analiziranja i vrednovanja medijskih sadržaja i probudi kritičko mišljenje.

U okviru akreditovane letnje škole za nastavnike srednjih škola pod nazivom Saznaj i razaznaj — obuka iz oblasti medijske i informacione pismenosti i kritičkog mišljenja, koju je organizovao IREX Srbija u saradnji sa Media i reform centrom, nastavnici su imali priliku da steknu znanja i veštine kritičkog analiziranja medijskih sadržaja prepoznavanjem lažnih vesti od činjenica, različitih strategija manipulisanja u medijima. Sastanak predstavlja priliku da se iznesu utisci o materijalima i veštinama dobijenim tokom edukacije. 

Rok za prijavu je 26. januar do 23 časa, a svi zainteresovani se mogu prijaviti za sastanak putem linka. Za dodatna pitanja zainteresovani mogu pisati na imejl .

društvo,Media i reform centar,sastanak,medijska pismenost,saznaj i razaznaj,irex,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.