Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Onlajn trening medijske pismenosti projekta „Saznaj i razaznaj”

Milena Živanović 12.12.2021. Komentari

Prvi dvodnevni trening medijske pismenosti, koji je deo projekta „Saznaj i razaznaj”, biće održan 15. i 16. decembra, a drugi 17. i 18. decembra od 17 do 20 časova. Program će voditi treneri medijske pismenosti Dragana Božić i Ivana Jovanović Kragulj, a sam trening biće organizovan preko Zoom-a.  

Foto: unsplash.com

Polaznici pohađanjem ovog treninga mogu saznati odgovore na određena pitanja: koliko smo okruženi medijskim sadržajima, zbog čega je bitno prepoznati emociju koju nam izaziva određeni naslov ili sadržaj, kako medijska poruka dopire do nas, u kakvom su odnosu medijske poruke i stereotipi u društvu, kao i kako zaštititi sebe i druge kada prepoznamo govor mržnje u medijima. Program Saznaj i razaznaj pomaže u razvijanju zdravih navika konzumiranja svih medijskih sadržaja sa kojima se susrećemo u toku dana, kao i sticanju  veština potrebne za identifikovanje manipulacije i razlikovanje dezinformacija od činjenica.

Predznanje iz ove oblasti nije potrebno i mogu se prijaviti osobe od 18 do 35 godina. Prijave su otvorene do 13. decembra, a zainteresovani se mogu prijaviti putem imejla, kao i dobiti dodatne informacije kontaktiranjem broja 062/845 95 46. Trening je besplatan i svi učesnici će nakon završetka treninga dobiti sertifikate o učešću na treningu medijske pismenosti.

društvo,medijski sadržaji,saznaj i razaznaj,medijska pismenost,sertifikat,onlajn,trening,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.