Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Poziv za učešće na trening iz oblasti medijske pismenosti

Branka Bačko 11.10.2021. Komentari

Trening programa „Saznaj i razaznaj” će se održati 16. i 17. oktobra od 15 do 18 časova putem platforme Zoom. Obuka služi za razvoj modernih veština medijske i informacione pismenosti.  

Foto: unsplash.com

Ovaj program može da bude od velike pomoći građanima koji žele da steknu bolje veštine u identifikovanju manipulacije, razlikovanju dezinformacija od pravih činjenica i kako da na odgovoran način dele određeni sadržaj. Saznaj i razaznaj je program koji podučava kako da se delotvorno pristupi informacijama. Program će voditi treneri medijske pismenosti novinarka Mira Đurđević i novinar Aleksandar Đokić.

Učestvovanjem na radionici polaznici mogu steći besplatno učešće na kvalitetnom treningu, a i znanje i veštine o kritičkom odnosu prema medijima. Pohađanje ovog treninga ne zahteva nikakvo predznanje iz ove oblasti, samo je neophodno da se polaznici nalaze u grupi između 18 i 35 godina. Takođe, za sve učesnike ovog treninga biće obezbeđeni sertifikati o učešću na treningu o medijskoj pismenosti. 

Prijave su otvorene do 14. oktobra, a detaljnije informacije o treningu sa Zoom linkovima prijavljeni će dobiti do 15. oktobra. Za učestvovanje je potrebno prethodno popuniti Google upItnik na linku.

društvo,trening,mediji,medijska pismenost,saznaj i razaznaj,dezinformacije,poziv,vesti,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.