Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Idealni uslovi u prihvatilištima za životinje i novi volonteri su prioriteti

Milica Stojanović 8.10.2021. Komentari

Povodom Svetske nedelje zaštite životinja udruženje „Zoo planet” održalo je pres-konferenciju 8. oktobra sa početkom u 13 časova u pres sali „Media i reform centra Niš”. Organizatori i volonteri su podelili svoje iskustvo u udruženju kao i mogućnostima koje ono raspolaže u cilju doborovoljne zaštite životinja i traženja novih volontera za obuku. 

Foto: Branka Bačko

Udruženje Zoo planet se zalaže za rešavanje problema životinja u lokalnoj zajednici kao i za zbrinjavanje povređenih divljih životinja i njihovu zaštitu. Kroz ovo udruženje prošlo je više od 700 volontera koji su pokazali svoju ljubav i pažnju za životinje. Na pres konferenciji povodom nedelje zaštite životinja obratio se predstavnik udruženja Zoo planet, Dušan Stojanović, rekavši da je povod okupljanja akcija dobrovoljnog prikupljanja hrane tačnije tradicionalne akcija  I mi spremamo zimnicu, pored ove akcije takođe je otvoren stalni konkurs u odruženju jer su stalno potrebni novi volonteri i aktivisti koji bi svoje slobodno vreme iskoristili na kvalitetan način. Poruka koju mi šaljemo građanima jeste da sve životinje koje su u prihvatilištu imaju adekvatne uslove za život kao u njihovom prirodnom staništu. Dodao je da udruženje poseduje šumsku kornjaču, mladunče srne, evropsku vevericu, medveda i poskoka. U Zoo kutku mogu se preuzeti majice sa ilustrovanim životinjama čijom kupovinom obezbeđuje deset glava sena i one se mogu preuzeti od narednog vikenda, a uskoro će se naći i na internet šopovima.

Nakon toga obratila se sekretarka udruženja, Sandra Nikolić: Svi volonteri koji dođu u udruženje prođu određenu obuku upoznavanje prostora i upoznavanje sa životinjama kao i način na koji se treba brinuti o njoj. Svi volonteru brinu o održavanju prostora  Zoo planet-a - objasnila je Sandra. Naglasila je da je vikondom udruženje otvoreno za javnost od 11 do 17 sati u zimskom periodu i tada su volonteri najviše potrebni koji bi posetiocima rekli nešto više o životinjama. Takođe, neophodni su radnici koji bi tim danima dolazili da hrane životinje i održavaju prostor za nekoliko sati. Česta su pitanja na koji način se udruženje brine o životinjama, te Sandra objašnjava da sve životinje koje žive kod njih žive svoj prirodan život.

Volonter udruženja, Milica Ibrić, podelila je svoje dvogodišnje iskustvo u Zoo planet udruženju. Zbog toga što studiram biologiju period koji sam ovde provela bio je jako interesantan jer od malena volim životinje. Naučila sam dosta stvari na fakultetu kao što je sama ishrana i nega životinja tako da je ovo sjajno iskustvo i dosta toga može da se nauči - kazala je Milica. Od životinja za koje se najviše vezala izdvojila je patuljastu kozu Anitu i kobilu Kata.

društvo,Zoo planet,zaštita žvotinja,konferencija,mediji,Media i reform centar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.