Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Održana debata „Šta žele mladi u Nišu?”

Petra Pančić 18.9.2021. Komentari

Debata „Šta žele mladi u Nišu”, u okviru projekta „Mladi”, održala se 18. septembra u 12 časova u „Deli prostoru”. Tema razgovora ticala se različitih problema sa kojima se mladi suočavaju i koji utiču na opšte stanje nezadovoljstva.

Foto: Andrijana Mitić

Diskusiju je otvorila novinarka Anđelija Stanimirović, moderatorka ove debate. Predstavila je svima govornike: predstavnicu ekološke organizacije Zeleni ključ Oliveru Milošević, koordinatorku Kancelarije za mlade Jovanu Milić, kao i Mariju Raičević iz organizacije Nauči me. Publika je tokom trajanja diskusije postavljala pitanja i bila deo razgovora, zajedno sa učesnicima ove debate. 

Prema rečima Olivere Milošević, postoje i mladi koji imaju inicijative: Zeleni ključ postoji od 2003. godine, a sa mladima radimo tako što smo stalno po školama i fakultetima. Ekološke teme su ozbiljne i suvoparne, mladi žele da se zabavljaju i ukoliko im se ne pokažu ekološki problemi praktično, to im sve bude nezanimljivo. Anđelija Stanimirović istakla je da mladi kao treći problem navode ekološku situaciju u Nišu, te je na tu izjavu Olivera Miloševič dodala i to da mladi opažaju ekološke probleme, međutim, nemaju dovoljno volje da bilo šta pokreću.

Projekat MLADI ima za cilj da ohrabri i omogući građansko učešće mladih kroz medijsko i digitalno prisustvo. Govornici su ukazali ljudima i publici, i naravno mladima, da uvek mogu iskazati, testirati svoje ideje i stavove i da je uvek dobro i poželjno da se aktiviraju i jasno kažu šta imaju.

društvo,DEBATA,deli prostor,mladi,ekološki problemi,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.