Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Otvoren kokurs za nagradu „Marina Kovačev“ najboljem mladom novinaru ili novinarki

Jelena Ilić 19.11.2020. Komentari

Novosadska novinarska škola raspisuje konkurs za Godišnju nagradu „Marina Kovačev“, koja se dodeljuje najboljem mladom novinaru ili novinarki u Srbiji. Konkurs je otvoren do 20. novembra.

Foto: pixabay.com

Cilj nagrade najboljem mladom novinaru ili novinarki je podsticanje profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti među mladim novinarima. Nagrada se dodeljuje za izuzetan kontinuirani rad mladog novinara ili novinarke u svim oblastima od javnog interesa, a podrazumeva povelju i novčani iznos. Nagrada se dodeljuje novinarkama i novinarima do 30 godina starosti koji su profesionalno zaposleni, dopisnici, honorarni saradnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima.

Odluku o dobitniku donosi petočlana komisija koju čine predstavnik Novosadske novinarske škole, predstavnica Fondacije Marina Kovačev, jedan prethodni dobitnik ili dobitnica nagrade i dva eksterna medijska eksperta. Proglašenje pobednika biće ogranizovano onlajn, krajem decembra ove godine.

Prijave su otvorene za kandidate i kandidatkinje koje imaju redakcije, kao i pojedinci. Kandidati se prijavljuju popunjavanjem preuzetog formulara koji se nalazi na linku i slanjem nekoliko reprezentativnih priča objavljenih u periodu od 1. januara do 1. novembra 2020. na imejl adresu .

društvo,nagrada,novinarstvo,novinarka,novinar,Novosadska novinarska škola,dodeljivanje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.