Studentski parlament Ekonomskog fakulteta i Studentska Asocijacija Nova organizuju humanitarnu licitaciju na keju, a koja će se održati u sredu, 19. juna sa početkom u 19 časova na niškom keju, odnosno kod amfiteatra. Ovo je osma ovakva akcija, a ove godine sva prikupljena sredstva biće donirana za lečenje prof. dr Jadranke Đurović Todorović koja je redovna profesorka na Ekonomskom fakultetu.

Ovaj događaj, poznatiji pod nazivom Licitiraj na keju, tradicionalno se organizuje i predstavlja jedan od najvećih humanih gestova mladih u gradu. Kako objašnjavaju iz Studentske Asocijacije Nova, na licitaciji će se naći sportski dresovi i rekviziti, paketi iznenađenja i vaučeri različitih proizvoda i usluga partnera koji su podržali ovu akciju.

Među istaknutim predmetima na licitaciji su i potpisane patike Miloša Teodosića, kao i vaučer za Sony 5, ali i letovanje po pristupačnoj ceni. Na licitaciji će postojati i kutija za iznenađenja, a za samo 500 dinara doniranih, mogu se osvojiti različiti vaučeri. 

Profesorki dr Jadranci Đurović Todorović, za koju su sredstva namenjana je dijafnostikovan difuzni B krupnoćelijski non - Hodking limfoma. Sprovedeno je lečenje u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, međutim, bolest nije sanirana. Za nastavak lečenja u Nemačkoj potrebna su dodatna novčana sredstva, kako bi profesorka počela sa terapijom, ali i za kontrolne preglede, analize, lekove i putne i troškove smeštaja. 

Pored licitacije kojoj možete prisustvovati kako bi pomogli, takođe možete poslati i SMS poruku sa tekstom 266 na 3800, a ostale informacije možete pronaći na sajtu.

O autoru