EU info point i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti CircleArt objavljuju nagradni javni poziv za učestvovanje na zajedničkoj izložbi fotografija u okviru festivala pod nazivom „Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda?”. Izložba fotografija biće održana u petak, 30. avgusta u City Smart dvorištu. Nagradni poziv je otvoren do subote, 6. jula, a rezultati konkusra biće saopšteni u ponedeljak, 15. jula.

Za izložbu mogu se prijaviti umetnici, pojedinci i kolektivi sa teritorije Srbije koji stvaraju u oblasti fotografije. Svi zainteresovani mogu prijaviti ranije neobjavljivane i nenagrađivane radove iz oblasti fotografije, koji se bavi temom ekologije, reciklaže u najširem smislu, pojavama i posledicama potrošačke kulture i eksploatorskog odnosa prema prirodi, životinjama i ljudima.

Cilj same izložbe je da se skrene pažnja na probleme konzumerističkog, kapitalističkog društva, koje svojom hiperprodukcijom stvara zavisne pojedince, i da podstakne aktivan i kreativan pristup u promeni postojećeg sistema.

Za prijavu je potrebno poslati fotografiju, kratku biografiju autora/ke, sadržajnu koncepciju rada/projekta i kontakt (ime i prezime, imejl adresu i broj mobilnog telefona).

Učesnici će imati priliku da osvoje novčane nagrade za tri najuspešnija rada, gde će prva nagrada biti u iznosu od 200 evra i druga i treća u iznosu od po 100 evra. Takođe, biće i promocije izložbe i otvaranje uz mali prijem.

Projekat je nastao u organizaciji udruženja za prirodu i društvo Multivox, a tema festivala reciklažne i cirkularne umetnosti CircleArt je uloga žena u procesu zelene transformacije u kulturi i umetnosti i pažnja biće posvećena umetnicama, istraživačicama, teoretičarkama i aktivistkinjama.

Svi zainteresovani mogu poslati prijave i radove na imejl adresu Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..

 

 

O autoru